۲۰ بهمن ۱۳۹۰، ۱۰:۱۰

گزارش خبری- تحلیلی /

ردپای توسعه در نقاط صفر مرزی/روستائیان کردستان خدمت را لمس کردند

ردپای توسعه در نقاط صفر مرزی/روستائیان کردستان خدمت را لمس کردند

سنندج - خبرگزاری مهر: در سالهای قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران نه تنها مناطق روستایی بلکه شهرهای کردستان نیز از حداقل امکانات برخوردار نبودند ولی با پیروزی انقلاب اسلامی این روزها روستاهای استان رنگ و بویی دیگری به خود گرفته اند.

به گزارش خبرنگار مهر، در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی ایران بیش نیمی از جمعیت کردستان در مناطق روستایی سکونت داشتند و علیرغم این وضعیت روستانشینان کردستان از حداقل امکانات برای زندگی بی بهره بودند و زندگی در این شرایط با سختی های بسیاری ادامه داشت که این وضعیت در حال حاضر تغییر کرده و شرایط به گونه ای دیگر است.

وجود بیش از هزار 700 روستا در کردستان با شرایط مختلف جغرافیایی در کنار زمستان های سرد و خشن نتوانست اراده پولادین خدمت گذاران نظام اسلامی را در راستای توسعه این بخش منصرف کند و در حتی در جریان هشت سال حنگ تحمیلی و خرابکاری های عوامل و گروهک های ضد انقلاب روند توسعه در کردستان به ویژه در مناطق روستایی ادامه یافت و با گذشت زمان این روند نه تنها متوقف نشد بلکه تسریع هم پیدا کرد.

هر چند که در همان بدو پیروزی انقلاب اسلامی روند خدمت رسانی به مناطق روستایی کردستان با کندی پیش می رفت ولی از اواخر دهه 60 و بعد از آن این روند تسریع یافت و امروزه شاخص های مختلف برخورداری مردم ساکن در روستاهای کردستان با دیگر نقاط کشور قابل مقایسه نیست و این مهم آینده ای درخشان در راستای توسعه همه جانبه استان را نوید می دهد.

شاخص راه روستایی آسفالته در کردستان به بیش از 35 درصد رسید

یکی از شاخص های اصلی در راستای توسعه در هر منطقه ای دسترسی به راه ارتباطی مناسب و آسفالته است که این دسترسی بیشتر مربوط به حوزه راه و ترابری است که در همین راستا مدیر کل راه و ترابری استان کردستان در گفتگو با خبرنگار مهر بیان کرد: در حال حاضر 150 کیلومتر راه روستایی در استان در دست اجراست که تا پایان سال 91 به بهره برداری می رسد و با بهره برداری از این پروژه ها شاخص بهره مندی از راه روستایی آسفالته در کردستان افزایش می یابد.

عطاالله قادری با اشاره به اینکه در مجموع از ابتدای سال 88 تاکنون 634 کیلومتر آسفالت راه روستایی در سطح استان کردستان انجام شده است، گفت: طول راه های روستایی آسفالته استان از هزار و 420 کیلومتر به بیش از دو هزار و 50 کیلومتر افزایش یافته است و این مهم روزهای بهتری را برای توسعه کردستان نوید می دهد.

وی بیان کرد: با این اقدامات شاخص برخورداری راه روستایی در استان کردستان از 23 درصد به حدود 35 درصد افزایش یافته است که این مهم در راستای تسریع در توسعه و آبادانی روستاهای استان کردستان موثر است.

مدیر کل راه و ترابری استان کردستان یادآور شد: در سالهای اولیه پیروزی انقلاب اسلامی ایران راه روستایی به معنی خاص آن در کردستان نداشتیم و تنها روستاهای که در مسیر جاده های اصلی قرار داشتند از راه مناسب و آسفالته برخوردار بودند ولی هم اکنون این وضعیت به کلی فرق کرده است.

شاخص بهره مندی از آب آشامیدنی از مرز 75 درصد گذشت

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان کردستان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر و با تشریح وضعیت کنونی بهره مندی روستائیان از خدمات مختلف اظهار داشت: در حال حاضر شاخص بهره ‌مندی جمعیت روستایی کردستان از نعمت آب آشامیدنی سالم و بهداشتی 75 درصد است.

 رحمان رحیمی در خصوص آخرین وضعیت روستاهای استان کردستان از نظر تامین آب آشامیدنی سالم تاکنون افزود: در حال حاضر 839 روستا با جمعیتی بالغ بر 382 هزار و 481 نفر با 85 هزار و 221 خانوار جزو روستاهای تحت پوشش شبکه آب و فاضلاب روستایی به شمار می روند.

وی ادامه داد: از مجموع ‌هزار و 731 روستای موجود در استان کردستان ‌هزار و 378 روستا بالای 20 خانوار و 353 روستا نیز زیر 20 خانوار است که برنامه ریزی برای تحت پوشش قرار گرفتن تمامی روستاهای این استان صورت گرفته است.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی کردستان یادآور شد: روند توسعه این بخش در حالی به دست آمده است که به دلیل قرار گرفتن روستاهای استان کردستان در دامنه کوه ها شبکه های انتقال آب با مشکلاتی جدی ایجاد و راه اندازی می شود ولی این مشکلات نتوانسته است روند خدمت گذاری به مردم ساکن در روستاهای کردستان را با مشکل مواجه کند.

1587 روستای کردستان دارای ارتباط مخابراتی هستند

مدیر عامل شرکت مخابرات استان کردستان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر عنوان کرد: در حال حاضر هزار و 587 روستای کردستان دارای ارتباط هستند در حالی که این آمار در سال 1357 تنها چهار مورد بوده است و این رقم نشان دهنده تلاش و جدیت شرکت مخابرات در راستای توسعه و تقویت زیرساخت های ارتباطی در مناطق روستایی کردستان است.

محمد سعید احمدی گفت: در حال حاضر 401 مرکز تلفن ثابت روستایی در استان کردستان فعالیت دارد که با توجه به برنامه ریزی های صورت گرفته و پروژه های در دست اقدام این میزان تا سال آینده با افزایش چشمگیری مواجه می شود.

ظریب نفوذ گاز در مناطق روستایی کردستان 50 درصد است

مدیر عامل شرکت گاز استان کردستان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر ظریب نفوذ گاز طبیعی در مناطق روستایی این استان را حدود 50 درصد عنوان کرد و افزود: در حال حاضر و از محل مصوبات سفر مقام معظم رهبری به استان کردستان کار گازرسانی به روستاهای کردستان ادامه دارد.

مهدی مهدوی در ادامه با اشاره به اینکه شمار روستاهای گازدار کردستان بعد از دهه فجر سال جاری به 549 روستا افزایش می یابد، گفت: هم اکنون 470 روستای استان از نمعمت گاز طبیعی برخوردارند و از ابتدای دهه مبارک فجر تاکنون کار بهره برداری گاز روستاهای استان آغاز شده است.

وی به وضعیت شبکه روستایی استان کردستان نیز اشاره کرد و گفت: تاکنون در روستاهای استان سه هزار و 108 کیلومتر شبکه گذاری شده است و تعداد انشعابات روستایی نصب شده نیز به بیش از 60 هزار مورد رسیده است.

529 روستای کردستان دهیاری دارند

مدیر کل دفتر امور روستایی استانداری کردستان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر عنوان کرد: روند توسعه و ارتقاء جایگاه روستاهای کردستان به گونه ای است که اقدامات صورت گرفته با سالهای اولیه پیروزی انقلاب اسلامی به هیچ عنوان قابل مقایسه نیست.

محمد رضا شاملی بیان کرد: یکی از اقدامات اولیه در راستای ساماندهی و تسریع در توسعه و پیشرفت مناطق روستایی در کردستان ایجاد و راه اندازی دهیاری هاست که در همین راستا هم اکنون 529 روستای کردستان دارای دهیاری هستند.

وی یادآور شد: دهیاری ها در روستاهای استان کردستان با بیش از 48 وظیفه سازمانی به انجام وظایف خود می پردازند که اجرای طرح های  ساماندهی، جمع آوری و دفع مناسب و بهداشتی فاضلاب و زباله، پیگیری امورات مربوط به بیمه روستاییان از مهمترین وظایف دهیاری ها به شمار می آید.

بررسی و مقایسه آمارها و شاخص های توسعه مناطق روستایی کردستان در حال حاضر با سالهای اولیه پیروزی انقلاب اسلامی به گونه ای است که خدمت رسانی ها از صفر به 100 رسیده است و این مهم را می توان در سایر بخش های آموزشی، بهداشتی، خدماتی، تولیدی و اقتصادی نیز به عینه مشاهده کرد.

کد خبر 1529903

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha